Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο εργαζομένων των ΕΛΤΑ του Νομού Ηρακλείου.

 Η συνάντηση διεξήχθη με σκοπό ο Σύλλογος των εργαζομένων να εκθέσει στον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας τα αιτήματά του. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ έθεσαν στον κ. Αυγενάκη τις συνέπειες που θα έχει η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι η εν λόγω επιλογή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά «σ’ όλο τον πλανήτη, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτό γίνεται, γιατί όλοι θέλουν να προσφέρουν το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους πολίτες τους και σε όλη την επικράτεια, με χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα».

Ακόμα, ο Σύλλογος των εργαζομένων των ΕΛΤΑ υπογράμμισε ότι: «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των Ταχυδρομικών καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Επειδή, κατά τους εργαζόμενους των ελληνικών ταχυδρομείων, η πώληση τους δεν λύνει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, ζήτησαν από τον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας να θέσει το ζήτημα στην Κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Ο κ. Αυγενάκης, αφού άκουσε προσεκτικά τους εργαζομένους των ΕΛΤΑ και τους ευχαρίστησε για τη συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι θα έχει πλήρη ενημέρωση για τους όρους της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ και ότι θα ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook