Το μοναδικό δρόμο, που έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τη στήριξη της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση των μέτρων, που θα λάβει για να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας, περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να περιορίσει από την αρχή τις φυγόκεντρες τάσεις και τις διαφωνίες, που εκφράζονται στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων. Πάντως άσκησε και κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καθυστέρησε πολύ να κάνει τις διεθνείς επαφές, οι οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν ακόμη και με τηλεδιασκέψεις.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Σαμαράς να λειτουργεί ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης, που φέρνει τους εταίρους της προ τετελεσμένων γεγονότων.

Εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του, που το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι, έστω από την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε σφοδρά στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε, ουσιαστικά για αδιέξοδη στάση και ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook