Εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση, με βάση το νέο φορολογικό πλαίσιο που σχεδιάζει ο υφπουργός Οικονομικών, ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι θα λειτουργήσει και ως αντίβαρο στα σκληρά μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Τα Νέα», η απόφαση για έναν ειδικό επικοινωνιακό σχεδιασμό κατά των φοροφυγάδων ελήφθη και στον απόηχο των επεισοδίων στην Ύδρα που «τραυμάτισαν» την εικόνα της χώρας, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Την εντατική μάχη κατά της φοροδιαφυγής, εξάλλου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του σε Βερολίνο και Παρίσι, ενώ κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι με στόχο
να δοθεί ηχηρό πολιτικό μήνυμα από την πλευρά του Μαξίμου στο στόχαστρο βρίσκονται φοροφυγάδες «γαλάζιας» απόχρωσης από τους οποίους θα ξεκινήσει μπαρά ζσυλλήψεων.

Έως τα μέσα Οκτωβρίου και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου σχεδιάζεται να τεθεί κι επισήμως το αίτημα της διετούς επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, το πρωθυπουργικό
επιτελείο επιδιώκει:

1) Να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το πακέτο των νέων περικοπών, το οποίο θεωρείται ότι θα καταγράφεται με θετικό πρόσημο στην έκθεση αξιολόγησης που θα υποβάλει η τρόικα.

2) Να ολοκληρωθεί και προωθηθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να απορροφήσει κι ένα μέρος από τους κραδασμούς που προκαλούν
τα επώδυνα μέτρα.

3) Να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο για αποκρατικοποιήσεις – εξπρές και θα απλουστεύει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook