Μέχρι 200.000 πρόσφυγες μπορεί να διαφύγουν στην Τουρκία αν η σύγκρουση στη Συρία συνεχίσει να επιδεινώνεται, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Ήδη υπολογίζουμε ότι οι πρόσφυγες μπορεί να φτάσουν τις 200.000 και εργαζόμαστε με την τουρκική κυβέρνηση για να καταστρώσουμε τα απαραίτητα σχέδια» δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της Αρμοστείας Σιμπέλα Ουίλκς. «Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε προμήθειες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 74.112 σύροι πρόσφυγες. Η χώρα κατασκευάζει τουλάχιστον πέντε νέους καταυλισμούς επιπλέον των εννέα που ήδη υπάρχουν, πρόσθεσε η Αρμοστεία, ωστόσο η Άγκυρα, ωστόσο, έχει δείξει τη δυσφορία της για το μεγάλο αριθμό των προσφύγων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε αναφέρει πως η χώρα δεν μπορεί να υποδεχθεί πάνω από 100.000 πρόσφυγες ενώ τη Δευτέρα, οπότε και οι ουρές Σύρων στην άλλη πλευρά της μεθορίου μεγάλωναν εξαιτίας των αυστηρότερων ελέγχων των τουρκικών αρχών, η Τουρκία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να μοιραστεί το βάρος» του προσφυγικού ρεύματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook