Για προβλήματα στην παροχή και διανομή προϊόντων προειδοποιούν οι ιαπωνικές εταιρείες ηλεκτρονικών, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Canon ανακοίνωσε πως θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή σε μια από τις βασικές της παραγωγικές μονάδες στην Ιαπωνία.

Παράλληλα, στο Τόκιο λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις, η Sony ανέφερε πως μόνο 120 από τους 6.000 υπαλλήλους της εργαζόντουσαν στο κεντρικό της κτίριο, όμως η κολοσσιαία εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει μονάδα στην πόλη Kanuma, ενώ άλλες 7 μονάδες και 2 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης παραμένουν κλειστά μετά τον σεισμό.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή της Ιαπωνίας αντιστοιχεί στο 14% της παγκόσμιας παραγωγής υπολογιστών, ηλεκτρονικών συσκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενώ η προοπτική μιας επιδεινούμενης διαταραχής της διανομής των προϊόντων έχει ήδη ωθήσει τις τιμές βασικών τεχνολογικών ειδών υψηλότερα. Ακόμα και μια μικρή διακοπή μερικών εβδομάδων μπορεί να προκαλέσει υψηλότερες τιμές και ελλείψεις προϊόντων, όπως tablets, smartphones.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αποκατάσταση σε δρόμους, σιδηρόδρομους, λιμάνια και μονάδες παραγωγής ενέργειας στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook