Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την οριστικοποίηση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πληθαίνουν τα μηνύματα και οι έμμεσες προειδοποιήσεις για την ανάγκη υπερψήφισης του πακέτου, όταν θα έρθει στη Βουλή.

«Όλοι πρέπει να βάλουμε την εθνική ανάγκη πάνω από την κομματική» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου δυσβάστακτου πακέτου μέτρων.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 έστειλε το μήνυμα ότι οι προσωπικές στρατηγικές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές ωστόσο, πρόσθεσε πως εκτιμά ότι όλοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα αρθούν στο ύψους των περιστάσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε στην ΚΟ του κόμματος, υπογράμμισε την ανάγκη κοινωνικής στήριξης των επιλογών της κυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του σε οποιαδήποτε προωθούμενη πολιτική και τόνισε ότι ο κ.Σαμαράς δεν θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν «πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης».

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση και σε νέα περίοδο εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αδράνειας.

Σημειώνεται ότι στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ήδη αντιδράσεις για τα νέα μέτρα. Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι αν η κυβέρνηση παρεκκλίνει από την προγραμματική της συμφωνία, τότε οφείλει να ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης.

Αλλά και ο Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πάρει τα μέτρα, τότε ενδεχομένως να έπρεπε να τεθούν αυτά σε δημοψήφισμα, ώστε να αποφευχθεί νέα περίοδος κοινωνικής αναταραχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά σε ορισμένες από τις επιλογές της κυβέρνησης, όπως η εφεδρεία, αλλά έχει κατ΄επανάληψη τονίζει ότι «οα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία \’όρθια\’».

Μιλώντας και εκείνος στην ΚΟ του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης είπε ότι στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος» τόνισε και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία από τα μέτρα προσαρμογής».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook