Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντάται το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Αντικείμενο της συνάντησης είναι το οριστικό κλείσιμο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα συζητήσει ο κ. Σαμαράς την Τετάρτη με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Στη σύσκεψη με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αναμένεται να «κλειδώσουν» τα μέτρα που αποτελούν δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές.

Στην ατζέντα οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία, αλλά και το «καυτό» θέμα των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, το οποίο παραπέμφθηκε για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Την τελική λίστα με τα μέτρα θα λάβουν σήμερα, Τρίτη, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης τόσο ουσιαστικά όσο και επικοινωνιακά, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μην υπάρξουν διαρροές μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών κομμάτων.

Ειδικότερα για τα ειδικά μισθολόγια, το θέμα εξετάστηκε τη Δευτέρα σε τρίωρη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους υπουργούς Άμυνας και Προσταίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook