Ο τυφώνας Ισαάκ έφτασε στην νοτιοανατολική ακτή της Λουιζιάνα, πλήττοντας τις παράκτιες περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυρούς ανέμους και επικίνδυνη καταιγίδα, που προκαλεί μεγάλα κύματα κατά μήκος των βόρειων ακτών του Κόλπου του Μεξικού, ανέφερε το αμερικανικό εθνικό κέντρο για τους τυφώνες.

Λίγες ώρες πριν το ίδιο κέντρο που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «κάποια μικρή ενίσχυση είναι πιθανή, πριν ο Ισαάκ φτάσει στην ακτογραμμή. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται με το που θα προσεγγίσει την ξηρά».

Ο τυφώνας νωρίτερα βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των εκβολών του ποταμού Μισισιπή και περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, κινούμενος με ισχυρούς ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας»

Έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο «Ισαάκ» να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο τυφώνας «Ισαάκ» ενισχύεται συνεχώς καθώς πλησιάζει την περιοχή της νοτιοανατολικής Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), αναμένονται πλημμύρες εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που συνοδεύουν τον «Ισαάκ».