Σημαντικά στοιχεία για τον αποστολέα του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά 40χρονος επιχειρηματίας στην Βουλιαγμένη, τον περασμένο Ιούνιο, έχει στην διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο τραυματισμένος επιχειρηματίας έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από μερικές ημέρες και επέστρεψε στην Κρήτη, όπου παραμένει -ύστερα από αίτημά του -φρουρούμενος από ομάδα αστυνομικών.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως έχουν αποκαλύψει και τον δράστη μιας άλλης επίθεσης με δέμα- βόμβα πριν από έναν χρόνο στα Σεπόλια και να προχωρούν σε σχετική ενημέρωση των δικαστικών αρχών.

Η έκρηξη της βόμβας στην Βουλιαγμένη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στις 15 Ιουνίου. Υπάλληλος ανθοπωλείου παρέδωσε μία γλάστρα κι ένα μεταλλικό κουτί στον 40χρονο επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη, ο οποίος διέμενε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη. Όταν εκείνος επιχείρησε να ανοίξει το κουτί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αφού το δέμα ήταν παγιδευμένο με αμυντικού τύπου χειροβομβίδα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν το ανθοπωλείο από όπου εστάλη το δέμα και συγκέντρωσαν μαρτυρίες σχετικά με τον μυστηριώδη πελάτη που τους είχε παραδώσει το μεταλλικό κουτί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν στον εκρηκτικό μηχανισμό εκμεταλλεύσιμο γενετικό υλικό αλλά και οπτικό υλικό από τη μεταφορά της βόμβας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί φέρεται να ολοκλήρωσαν την αρχική έρευνα τους για τον δράστη της αποστολής ενός άλλου δέματος- βόμβα που είχε αφεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Δράμας 180 στα Σεπόλια και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της 21χρονης κόρης του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποστολέας του δέματος, που περιείχε πάλι χειροβομβίδα ίδιο τύπου εμφανίζεται ένας νεαρός αλλοδαπός.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook