Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Ρομπάι θα επισκεφθεί το Βερολίνο και θα καταλήξει μία ημέρα αργότερα στο Παρίσι, όπου θα έχει επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αντίστοιχα.

Η συνάντηση Σαμαρά-Ρομπάι κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα γίνει λίγες ημέρες μετά τις επισκέψεις του σε Γερμανία και Γαλλία και σε μια χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθεια να πείσει η ελληνική πλευρά για την αξιοπιστία της.

Ο κ. Ρομπάι, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την Ισπανία και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, απέρριψε τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία: Το ευρώ είναι αμετάκλητο. Και επιτρέψτε μου να επιμείνω και πάλι: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται αναμφισβήτητα στην ευρωζώνη. Αλλά, μόνο με συνδυασμό σθεναρών πράξεων από κάθε κράτος-μέλος και σθεναρών συλλογικών επίσης πράξεων θα μπορέσουμε να αφήσουμε την κρίση πίσω μας».

Σε αυτό το κλίμα ενδιαφέρον είχε την Τρίτη η τοποθέτηση της αυστριακής υπουργού Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, η οποία εμφανίστηκε πρόθυμη να συζητήσει μια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αποκλείοντας όμως κάθε συζήτηση για επιπλέον χρήματα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook