Η τροπολογία, σύμφωνα με τις διατάξεις της οποίας, οι ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δύναται να την προσκομίσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ψηφίστηκε. Δεν θα υπάρξει ρύθμιση χρεών.

Η τροπολογία πέρασε κατά πλειοψηφία από την Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει και το ΚΚΕ να δηλώνει παρών.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα για ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος που δεν είχαν εξασφαλίσει εγκαίρως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ωστόσο, η χρησιμότητά της θα αφορά τελικά μονάχα την ομάδα του ΟΦΗ που ήταν η μοναδική ΠΑΕ που δεν κατάφερε έως την περασμένη Παρασκευή να προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα από την εφορία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Έτσι, οι Κρητικοί, έχουν πλέον –και με το Νόμο- ένα μήνα μπροστά τους ώστε να συμπληρώσουν το φάκελό τους.

Θυμίζουμε όμως, ότι η αρχική σκέψη στελεχών της κυβέρνησης ήταν αυτή η τροπολογία να συμπεριλαμβάνει διατάξεις που θα προέβλεπαν τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ σε 60 δόσεις.

Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικώνδεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο διότι θα αποτελούσε πρόκληση για την κοινή γνώμη και τον απλό πολίτη που δυσκολεύεται να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Συνεπώς, ρύθμιση χρεών δεν θα υπάρξει, παρά μόνο η παράταση ενός μήνα που προαναφέραμε.

sportfm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook