Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία είχε ως βασικό θέμα την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Υπάρχουν απάραβατα όρια για τα νέα μέτρα που δεν πρέπει να τα υπερβούμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους μετά τη δίωρη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, το πρωί της Τετάρτης.

Τόνισε ότι όριο αποτελούν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και η μεσαία τάξη, που είναι ο κορμός της Ελλάδας και δεν πρέπει να διαλυθεί.

Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στον «καταιγισμό σεναρίων» που παρουσιάζονται.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως και ο κ. Κουβέλης, σημείωσε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα και ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί από τα επιτελεία των κομμάτων αρχίζοντας από απόψε το βράδυ.

Ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής, προκειμένου οι αρχηγοί να εμφανιστούν στη Βουλή και τον λαό με ένα συμφωνημένο πλαίσιο που θα βγάζει τη χώρα από το τούνελ και θα βάζει τέλος στην καταστροφική συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στην κοινωνία και η αγωνία αυτή θα συνδεθεί με την ανάγκη να σταθεί η οικονομία στα πόδια της, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η επεξεργασία των μέτρων δεν έχει ολοκληρωθεί και τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες, όπως είπε, είναι αντίθετος και να προστατευθούν τα χαμηλά και μικρά εισοδήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι το πακέτο αυτό πρέπει να συνδιαστεί μ\’ ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, επισήμανε πως η προσπάθεια είναι συνεχής και ξακαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας.

Οσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, σημείωσε πως η συζήτηση συνεχίζεται ενώ τάχθηκε κατά των μειώσεων των συντάξεων του ΟΓΑ. Σχετικά με τους ΟΤΑ, δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές καθώς οι δήμοι υποκαθιστούν σε πολλές περπιτώσεις το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Στουρνάρας από την πλευρά του τόνισε ότι το βασικό πακέτο έχει κλείσει αλλά μένουν κάποια ανοιχτά ζητήματα, όπως τα ειδικά μισθολόγια. Πρόσθεσε δε ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει πρόβλεψη για μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook