Θετικά είναι τα σημάδια που προκύπτουν για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλιείας Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, του διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Κώστα Αλεξόπουλου και των υπηρεσιών του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην συνάντηση τονίστηκε η μεγάλη σημασία που δίνεται από την Περιφέρεια προκειμένου να βρεθεί λύση για την πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους στο νησί. Όπως διαπιστώθηκε από την συνάντηση, τα προβλήματα για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης είναι διαφορετικά σε κάθε περιφερειακή ενότητα και αποτελούν αντικείμενο διαφορετικής διαχείρισης από την πλευρά τόσο των υπηρεσιών, όσο και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Λόγω της σπουδαιότητας της εξισωτικής αποζημίωσης, καθώς και των λαθών που εντοπίστηκαν σε πολλές από τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ημερίδας στα μέσα Οκτωβρίου.

Στόχος της ημερίδας θα είναι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με τις κοινοτικές ενισχύσεις των κτηνοτρόφων, δηλαδή, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κτηνοτροφικός κλάδος. Μέσα από την ημερίδα θα ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις διαδικασίες για την καταβολή τόσο της εξισωτικής αποζημίωσης, όσο και των λοιπών κοινοτικών επιδοτήσεων, καθώς πλέον έχουν αυστηροποιηθεί,

Στο τέλος της συνάντησης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης δήλωσε «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να λάβουν και φέτος τα χρήματα που δικαιούνται και που έχουν δεσμευθεί από Ελληνικής πλευράς, οι κτηνοτρόφοι. Θα πρέπει ωστόσο, να επιστήσω τη προσοχή σε όλο τον κτηνοτροφικό κλάδο, ότι στο μέλλον δεν θα μπορούμε να τα εισπράττουμε εάν δεν είμαστε απόλυτα οργανωμένοι και τυπικοί με τις διαδικασίες που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε την διοργάνωση και την διεξαγωγή ημερίδας μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να το καταστήσουμε σαφές και κατανοητό σε όλες τις πλευρές».