Με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων συναντήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα. Η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στις περικοπές των μισθών τους, ενώ τόνισε την ανάγκη ο αγώνας των ενστόλων να ενταχθεί στον γενικότερο αγώνα των εργαζομένων να μην περάσουν τα νέα μέτρα.

«Σήμερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε όλους τους χώρους να δυναμώσει η ενιαία στάση και η ενιαία συνείδηση απέναντι στο εξής πρόβλημα: Την κρίση δεν την δημιούργησαν ούτε οι ένστολοι, ούτε ο εργαζόμενος λαός και, επομένως, δεν μπορούμε να πληρώσουμε όσα πληρώσαμε και, πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να δεχθούμε τα νέα μέτρα» είπε η κ. Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος είπε ότι «οι ένστολοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μας έχουν τσαλακώσει και ψυχικά και ηθικά και οικονομικά».

«Ακούμε ότι πιθανόν να υπάρξει εφαρμογή μειώσεων στους μισθούς των πυροσβεστών και ότι από αυτό θα εξαιρεθούν μόνο οι μάχιμοι και ερωτώ \’ποιος είναι, αυτή τη στιγμή, μη μάχιμος στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό\’» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, προσθέτοντας «ας αφήσουν λοιπόν τις μάνικες οι μη μάχιμοι πυροσβέστες, να δούμε ποιοι θα σβήσουν τις φωτιές».

«Οι νέες περικοπές, που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους ένστολους, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της εργασίας μας και το κατ\’ ευφημισμό \’ειδικό μισθολόγιο\’ των ένστολων» δήλωσε ο Γιώργος Δριβάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook