Οι ολλανδικές Αρχές έκλεισαν την Τετάρτη τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ, Σίπχολ, μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β\’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε αρκετές πτήσεις, καθώς το τμήμα των αναχωρήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Ομάδα πυροτεχνουργών βρίσκεται στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η βόμβα είναι ενεργή.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε από εργάτες που έσκαβαν σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, το οποίο εξυπηρετεί τους περισσότερους προορισμούς προς χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σίπχολ χρησιμοποιείτο ως στρατιωτικό αεροδρόμιο από τη ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του πολέμου και συχνά είχε δεχθεί επιθέσεις από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Βόμβες που δεν έχουν εκραγεί ανακαλύπτονται συχνά στην Ευρώπη.

Την Τρίτη, πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη μια αμερικανική βόμβα 250 κιλών στην περιοχή Σβάμπινγκ του Μονάχου.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια εργασιών σε τοποθεσία που βρισκόταν ένα μπαρ, το οποίο είχε κατεδαφιστεί.

Στη διάρκεια της νύχτας, 2.500 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές ζήτησαν από άλλους που έμεναν πιο μακριά να παραμείνουν στις κατοικίες τους.

Η βόμβα χαρακτηρίστηκε ως «άκρως εκρηκτική» και σύμφωνα με ειδικούς δεν γινόταν να καταστεί ασφαλής εξαιτίας της ασυνήθιστης κατασκευής της.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook