Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την κάτασταση που επικρατεί στους δήμους, την οποία χαρακτήρισαν δραματική και ζήτησαν την άμεση συνδρομή της πολιτείας για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, έκανε λόγο για αδιέξοδο επισημαίνοντας πως τουλάχιστον 40 δήμοι σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν μισθμούς Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, οι δήμαρχοι δεν έλαβαν οριστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασαν όμως την ελπίδα πως, μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Στυλιανίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκινά την Πέμπτη, θα τους παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Ασκούνης αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως η ΚΕΔΕ είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ακραίας μορφής την οποία και δεν επικροτεί, επισήμανε, όμως, πως η κατάσταση σε πολλούς δήμους είναι κρίσιμη.

Από την πλευρά του, ο Ευρ.Στυλιανίδης ουσιαστικά παρουσίασε τρεις κινήσεις που μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση.

Ειδικότερα, μίλησε για την εισροή μέχρι το τέλος του έτους 204 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες φόρους, αλλά και το ποσό των 299 εκατ. που αφορούν σε επιπλέον έργα από τον προϋπολογισμό.

Αποκάλυψε ότι με κοινή απόφαση του υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, θα υπάρξει ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων δήμων και έκανε λόγο για 90 εκατ. ευρώ που θα ανακουφίζουν τους δήμους κάθε χρόνο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook