Οι πυροσβέστες δημιουργούν ένα προστατευτικό τείχος ώστε να πραγματοποιήσουν την ελεγχόμενη έκρηξη μίας βόμβας του Β \’Παγκοσμίου Πολέμου, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Δέματα από άχυρο και άμμο είχαν τοποθετηθεί γύρω από τη βόμβα για να μετριαστεί η σφοδρότητα της έκρηξης και να μην προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στην πολυσύχναστη περιοχή.

Βέβαια, το μέγεθος της έκρηξης ήταν τεράστιο και κομμάτια πετάχτηκαν στις στέγες των γειτονικών κτιρίων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εστίες φωτιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο και έσπευσαν για την κατάσβεση.

Οι προετοιμασίες για την ελεγχόμενη έκρηξη ήταν το βασικότερο κομμάτι του εγχειρήματος, καθώς ο κίνδυνος να επαναληφθούν φαινόμενα, όπως οι τρεις νεκροί ανάλογης έκρηξης το 2010 στο Ανόβερο, τρόμαζε τους εμπειρογνώμονες.

Περίπου 3000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Η μαζική εκκένωση των κατοικιών συνοδεύτηκε και από το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής και του σταθμού του μετρό, λίγα μόλις μέτρα από τα τουριστικά αξιοθέατα του Schwabing.

Οι αρχές δήλωσαν πως η έκρηξη ήταν αναγκαία καθώς ήταν ζήτημα χρόνου να εκραγεί από μόνη της, αφού όλα τα στοιχεία ασφαλείας είχαν υποστεί τεράστια διάβρωση από την πάροδο του χρόνου.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook