Στα 44 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση 76% σε σύγκριση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο όταν είχαν φτάσει τα 179 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Στο δεύτερο τρίμηνο τα ΕΛΠΕ κατέγραψαν ζημιές ύψους 28 εκατ. έναντι κερδών 60 εκατ. πέρυσι. Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη (αφού αφαιρεθεί δηλαδή η επίπτωση εξωγενών παραγόντων όπως οι τιμές του αργού) διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο στα 131 εκατ. ευρώ, έναντι 138 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ειδικά για το δεύτερο τρίμηνο, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, εξαιρουμένης της αξίας των αποθεμάτων πετρελαίου, σημείωσαν πτώση 7,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, στα 86 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κέρδη 62 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις έφτασαν τα 5,355 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 16% σε σύγκριση με πέρυσι.

Στην εγχώρια αγορά, παρά τη μείωση της ζήτησης καυσίμων κίνησης, οι επιδόσεις της εταιρίας βελτιώθηκαν λόγω αύξησης των μεριδίων αγοράς.

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν επίσης ότι η διαδικασία εκκίνησης του διυλιστηρίου Ελευσίνας, μετά την επένδυση αναβάθμισης, ολοκληρώνεται και οι πρώτες πωλήσεις προϊόντων από το νέο διυλιστήριο έχουν προγραμματιστεί για αρχές Σεπτεμβρίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook