Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Χερσονήσου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της «Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων» την Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 21.30, στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων, στο πλαίσιο των εορτών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κατά την τελευταία Πανσέληνο του Αυγούστου στους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε επιλεγμένα μουσεία, σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν πετυχημένο θεσμό που ξεκίνησε το 1996 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με τους φορείς που έχουν την αρμοδιότητα για τη χρήση και τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά, μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον των μνημείων της χώρας μας καθώς και με τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η αυγουστιάτικη πανσέληνος.

Η «Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων» ξεκίνησε τη λειτουργία της το Φθινόπωρο του 2006. Από τις πρώτες εμφανίσεις της (Χριστούγεννα 2006, Rock Symphony Μάιος 2007, Rock Symphony 2 Άνοιξη 2008 σε 5 πόλεις της Κρήτης, Χριστούγεννα 2008, Rock Symphony 2 Σαντορίνη Καλοκαίρι 2009, Ελληνική Συμφωνία Καλοκαίρι 2010, Τραγούδια Χωρίς Λόγια Καλοκαίρι 2011) έχει αγκαλιαστεί από την νεολαία της Κρήτης. Αποτελείται από νέους, που τους ενώνει η αγάπη για την ορχηστρική τέχνη. Η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελεί τμήμα της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται από το 2004. Στην ορχήστρα συμμετέχουν σπουδαστές επιπέδου Μέσης σχολής και άνω, οργάνων της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook