Η ένεση 2,3 δισ. ευρώ από την Credit Agricole στη θυγατρική της Εμπορική «συνάδει με την πιστοληπτική αξιολόγηση» της μητρικής, κατά τον οίκο αξιολόγησης Fitch, λέγοντας πως και στο χειρότερο δυνατό σενάριο η γαλλική τράπεζα θα μπορούσε να απορροφήσει απώλεια ολόκληρης της έκθεσής της στην Εμπορική.

Ο οίκος αξιολόγησης είχε υποβαθμίσει τον Ιούνιο την Credit Agricole σε «a» από «a+», επικαλούμενος τη «μέτρια κερδοφορία της, τα μόλις επαρκή της ίδια κεφάλαια και τους κινδύνους από την έκθεσή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η Fitch εκτιμά πως η Εμπορική δεν αναμένεται να επιστρέψει σε κερδοφορία πριν το 2014, λέγοντας πως πώλησή της θα μείωνε την αβεβαιότητα για τη γαλλική μητρική.

Η συνολική ζημία για την Credit Agricole, υποστηρίζει ο οίκος, «θα εξαρτηθεί από το ύψος των προσφορών» που θα δεχθεί για την εξαγορά της. Ωστόσο, τονίζει ο οίκος, «ακόμη και εάν η τιμή στην οποία πωληθεί είναι μηδενική και η μητρική χάσει όλο το κεφάλαιο 2,7 δισ. ευρώ στην Εμπορική, πιστεύουμε πως η Credit Agricole θα μπορούσε να απορροφήσει τη ζημιά με τα ετήσια κέρδη της».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook