Στην απομάκρυνση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη και στην κάλυψη της θέσης του από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τέως διοικητή του ΙΚΑ, Θεόδωρου Αμπατζόγλου φέρεται ότι κατέληξε η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο κ.Αμπατζόγλου έχει ήδη δηλώσει παραίτηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Η πληροφορία για την αλλαγή ηγεσίας στον Οργανισμό αναμένεται να επιβεβαιωθεί επισήμως μετά την οριστική έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Βάσει της διακομματικής κατανομής, την επιλογή προσώπου στον ΕΟΠΥΥ έκανε η ΝΔ, στο ΙΚΑ παραμένει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ρ.Σπυρόπουλος, ενώ την παραμονή του Ηλία Κικίλια στον ΟΑΕΔ υποστήριξε η ΔΗΜΑΡ.

Στο μεταξύ, στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ μετά την απόφαση του Οργανισμού να ανακοινώσει ότι θα εξοφλούνται κατά προτεραιότητα όσα φαρμακεία δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η εφαρμογή αυτής της απόφασης σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι, για άλλη μια φορά, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι θα συνεχισθεί η ροή χρημάτων προς τους λογαριασμούς τους, ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο.

 

in.gr