Στην Κίνα βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ για τη δεύτερη επίσκεψή της στη χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Την καγκελάριο συνοδεύει η μεγαλύτερη γερμανική αντιπροσωπεία που έχει επισκεφτεί ποτέ την Κίνα.

Στην πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψή της, η κ. Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Γουέν Τζιαμπάο, ενώ επτά Γερμανοί υπουργοί θα έχουν συνομιλίες με αντίστοιχους Κινέζους ομολόγους τους. Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν οκτώ επίσημες συμφωνίες.

Η Μέρκελ αναμένεται να πιέσει την Κίνα να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη, ενώ θα συζητηθούν τα θέματα της Συρίας, του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, καθώς και άλλα διεθνή ζητήματα

Κατά την παραμονή της στην Κίνα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί και ένα εργοστάσιο της Airbus στην πόλη Τιαντζίν στη βόρεια Κίνα, όπου θα ανακοινωθούν δύο μεγάλες συμφωνίες.

Τη Μέρκελ συνοδεύουν περισσότεροι από 100 γερμανοί επιχειρηματίες.

Εν όψει της επίσκεψης, οι δύο πλευρές χαιρέτισαν την «ειδική σχέση» που αναπτύχθηκε μεταξύ της Γερμανίας και της Κίνας, με βάση τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας.

 

protothema.gr