Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην Ολομέλεια της Βουλής της Τρίτης 28 Αυγ. 2012, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή την Τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για την «παράταση ενός μήνα για την υποβολή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών», ο Βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε από το βήμα της Βουλής «τη ρύθμιση των χρεών του Εργοτέλη και άλλων Πανελλήνιων Αθλητικών Ενώσεων».
«Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στην Τροπολογία του Νομοσχεδίου, η οποία παρέχει στις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες τη διευκόλυνση του ενός μήνα για την υποβολή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
 Είναι μία εξέλιξη, η οποία έδωσε μεν μία ανάσα στις ήδη ταλαιπωρημένες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, διευκολύνει τη διαδικασία να εισπραχθούν οφειλές προς το δημόσιο και βεβαίως, διευκολύνει το ξεκίνημα επιτέλους της λειτουργίας του πρωταθλήματος.
 Πέρα, όμως, από το σκέλος της ρύθμισης αυτής η οποία γίνεται με τη Τροπολογία, είναι απαραίτητη και η ρύθμιση των δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές των αθλητικών ανωνύμων εταιριών, που βεβαίως είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. 
Είναι μία ρύθμιση που η Κυβέρνηση οφείλει να εισάγει και φυσικά η Κυβέρνηση στη σημερινή, δύσκολη, οικονομική δυσκολία οφείλει να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στη συνέχιση της λειτουργίας των αθλητικών ανωνύμων εταιριών. 
Γνωρίζω πολύ καλά ότι αρκετές ομάδες της SUPER LEAGUE-και όχι μόνο- ή του τόπου μας, του Εργοτέλη για παράδειγμα, αλλά και πολλών άλλων ποδοσφαιρικών σωματείων περιμένουν πως και πως πλέον μια ρύθμιση και των οφειλών, του αριθμού των δόσεων.
 Παρακαλώ πολύ, από το σημερινό βήμα, τον αρμόδιο Υπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, να εξετάσει διεξοδικά και αυτή τη διάσταση του χρόνου και του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook