Το πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ είναι το τελευταίο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του πριν από την εκλογή γραμματέα της ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο». Υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να χάσει την επαφή της με την κοινωνία. «Σε εμάς εμπιστεύθηκε ο λαός την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουμε το χάος» είπε. Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ έκανε αναφορά και στο μεταναστευτικό.

Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναπόφευκτες τις περικοπές και τόνισε ότι χωρίς αυτές θα έβγαινε η χώρα από το ευρώ. Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τόνισε, επίσης ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπυ της δραχμής.

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι "τοξικές" δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι στρατηγικής σημασίας».

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Σε δύο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Στήνουμε τις βάσεις για μία ανταγωνιστική, ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» τόνισε.


 

in.gr