Ξεκινά το μεσημέρι της Πέμπτης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών: «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις».

 Με το νομοσχέδιο επιχειρείται η ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικού ενδιαφέροντος, που άπτονται αφ’ ενός της ταχείας και αποτελεσματικής εφαρμογής των δημοσιονομικών ελέγχων και αφ’ ετέρου του δημοσίου συμφέροντος σκοπού της περιστολής των δημοσίων δαπανών.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων προβλέπει:

– Τη μείωση των μισθωμάτων, που καταβάλλουν το Ελληνικό Δημόσιο και οι φορείς του δημοσίου τομέα για τη μίσθωση ακινήτων, στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες τους.

– Την κατάργηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Βουλής, του Προέδρου της Κυβέρνησης, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

– Την κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών στα υπουργεία.

– Τροποποιήσεις στις διατάξεις του ν. 3492/2006 «Οργάνωση συστήματος ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού και των εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού φορέων και άλλες διατάξεις».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook