Την αντίθεσή της στις δρομολογούμενες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέφρασε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ξεπούλημα, χωρίς επιχειρήματα, αλλά ούτε και με στοιχειώδη προσχήματα που μεθοδεύει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της τρόικας και των δανειστών της χώρας».

Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επισημαίνει «τους σοβαρούς κινδύνους αυτών των επιλογών, που προδιαγράφουν μεγαλύτερα δεινά για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Τη θέση αυτή εξέφρασε την Πέμπτη η Ομοσπονδία στην παρέμβασή της μαζί με το Σύλλογο των εργαζομένων στο Τ.Τ., προς τον γενικό δραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργο.

Επίσης, ζήτησε να δοθεί παράταση στην έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΤΤ, όπως δόθηκε και για όλες τις άλλες τράπεζες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος ενημέρωσης των εργαζομένων και εξέτασης όλων των πραγματικών οικονομικών στοιχείων που αφορούν στην τράπεζα.

Η ΟΤΟΕ δήλωσε επίσης ότι στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζόμενων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να υπερασπίσει πραγματικά τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική στο τραπεζικό σύστημα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook