Δασική πυρκαγιά, που απείλησε και κατοικημένη περιοχή, ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Κάηκαν δύο σπίτια και κινδύνευσαν αρκετά ακόμη. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης προσπαθώντας να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί, λόγω των ανέμων, προς τη Ραφήνα · σύμφωνα με το δήμαρχο Ραφήνας, το μέτωπο έχει περιοριστεί.

Όπως ανέφερε στο BHMAFM ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γ.Χριστόπουλος, το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταγράψει σημαντική πρόοδο στον περιορισμό του μετώπου. Η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί, λόγω των ανέμων, προς τη Ραφήνα.

Η φωτιά ξεκίνησε σε πευκόφυτη περιοχή και επεκτάθηκε μέχρι το όριο της Καλλιτεχνιούπολης, το οποίο δεν πέρασε. Μεταξύ άλλων, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και κέντρο ΚΕΘΕΑ στην περιοχή.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σημαντικά το απόγευμα: Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 80 πυροσβέστες, 18 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν επιπλέον.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μικρότερη πυρκαγιά και σε χορτολβαδική έκταση στην Ξηρολίμνη της Σητείας.

Στην πυρκαγιά στην Ξηρολίμνη Σητείας επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα ελικόπτερο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook