Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης με το Πολυτεχνείο Κρήτης προαναγγέλλει ο κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επικεφαλής του Συνδυασμού Ε.Μ.Α.Α.Κ με αφορμή το ακατάλληλο, όπως αναφέρει σε δημόσια ανακοίνωσή του, νερό που εξακολουθούν να πίνουν οι κάτοικοι του Αποκόρωνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Χημικών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους, στα αλλεπάλληλα δείγματα που συνέλεξε η Διεύθυνση Υγιεινής, από πηγές της περιοχής Στύλου Αποκόρωνα, οι κάτοικοι του Δήμου συνεχίζουν να καταναλώνουν ακατάλληλο προ πόση νερό λόγω του αυξημένου μικροβιακού φόρτου.

Παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις και οδηγίες των αρμοδίων, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να αδρανεί και να μην ενεργεί για την σωστή αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο Δήμος Αποκόρωνα έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Πολυτεχνείο Κρήτης ύψους 18500 ευρώ, προκειμένου το Πολυτεχνείο να προβαίνει σε χημικές αναλύσεις από 4 διαφορετικά σημεία της ίδιας πηγής ή δεξαμενής, ανά δύο μήνες τουλάχιστον.

Παρά τα συνεχή έγγραφα αιτήματα μας προκειμένου να μας δοθούν τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων του πολυτεχνείου, εντούτοις έως σήμερα Δημοτική Αρχή και Πολυτεχνείο, αρνούνται πεισματικά να μας τις παρουσιάσουν.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/8/2012,ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ομολόγησαν ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει στείλει μόνο μία χημική ανάλυση επί συνόλου 200 αναλύσεων τουλάχιστον.

Όλα αυτά συμβαίνουν την χρονική στιγμή κατά την οποία ο Δήμαρχος Αποκόρωνα δημόσια διαβεβαίωνε ότι τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων υπάρχουν και είναι στην διάθεση μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το Πολυτεχνείο Κρήτης, για την έως τώρα στάση και συμπεριφορά τους.

Εγκαλούμε τον Δήμαρχο και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ και την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ που επιδεικνύουν σε θέματα που αφορούν την υγεία των δημοτων του Αποκόρωνα.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για ποιοτικό και καθαρό πόσιμο νερό, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με το Πολυτεχνείο Κρήτης και ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ στην Δικαιοσύνη".