Μετά και τον ορισμό δικασίμου στις 27/9/2012 στο Πρωτοδικείο Χανίων για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης για τις απαλλοτριούμενες εκτάσεις του οδικού έργου της Παράκαμψης Τοπολίων & Έλους, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου ζήτησε την ένταξη του έργου στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ενημέρωσε την δημοτική αρχή Κισσάμου ότι ξεκινά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ένταξη του έργου και το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνοδευόμενο με εισήγηση υποβολής για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Η θέση αυτή του κ. Βουλγαράκη και της Περιφέρειας Κρήτης είναι συμβατή με το χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου έργου ως «έργο σημαία» για την Π.Ε. Χανίων από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

Για τον δήμο Κισσάμου δεν υπάρχουν πλέον ούτε άλλοι λόγοι ούτε άλλος χρόνος καθυστέρησης για το συγκεκριμένο έργο και είναι επιβεβλημένη η άμεση ένταξη και δημοπράτησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook