Με υποσχέσεις για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας αποδέχτηκε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Ρόμνεϊ υποστήριξε πώς «αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας δεν είναι ούτε περίπλοκο ούτε βαθύ», αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε ένα σχέδιο πέντε σημείων για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, τονίζοντας πως η οικονομία είναι το υπ\’ αριθμόν ένα μέλημα των Αμερικανών. Το ποσοστό ανεργίας είναι στη χώρα 8,3%.

Στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε απ\’ ευθείας σε εκατομμύρια Αμερικανούς τηλεθεατές, ο  65χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να ανοιχτεί στους Αμερικανούς, μιλώντας για την ιστορία του, τις ρίζες του, την οικογένειά του και την πίστη του ως Μορμόνου.

«Είναι καιρός να βάλουμε πίσω μας τις απογοητεύσεις αυτών των τεσσάρων τελευταίων ετών, να βάλουμε στην άκρη τις διαιρέσεις και τα παράπονα» τόνισε. «Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε να σταματήσει την άνοδο της στάθμης των ωκεανών και να γιατρέψει τον πλανήτη. Η δική μου υπόσχεση (…) είναι να σας βοηθήσω, εσάς και την οικογένειά σας» δήλωσε καταχειροκροτούμενος.

Αμέσως μετά το τέλος του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, ο Ρόμνεϊ πρόκειται να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία στη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια, δύο Πολιτείες πολύ σημαντικές για τις προεδρικές εκλογές. Η εκστρατεία μπαίνει τώρα στην τελική ευθεία, μετά και το συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου και ιδιαίτερα κατά την τελευταία ημέρα του, έγιναν τα πάντα για να προβληθεί η ανθρώπινη διάσταση του υποψηφίου.

Μεταξύ των άλλων ομιλητών ήταν το ανερχόμενο αστέρι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο, ο Τζεμπ Μπους, το μόνο μέλος της οικογένειας Μπους που ήταν παρόν στην Τάμπα, και πολλοί νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι, που ο Μίτ Ρόμνεϊ είχε σώσει το 2002 από τη χρεοκοπία.

Εμφάνιση-έκπληξη του Κλιντ Ίστγουντ

Λίγη από την αίγλη του Χόλιγουντ μεταφέρθηκε στην αίθουσα του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Τάμπα της Φλόριντα, όταν έκανε εμφάνιση έκπληξη ο βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κλίντ Ιστγουντ.

«Όταν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του, θα πρέπει να τον αφήσουμε να φύγει» δήλωσε ο Ίστγουντ, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος επί σειρά ετών.

«Περισσότερο παρά ποτέ έχουμε ανάγκη τον Ρόμνεϊ. Θα πάω να τον ψηφίσω» δήλωσε ο βραβευμένος ηθοποιός.

Ο Κλίντ Ίστγουνε δεν είναι ξένος προς την πολιτική, καθώς υπηρέτησε ως δήμαρχος της πόλης Κάρμελ στην Καλιφόρνια τη διετία 1986-88.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook