Τα «Κρητικά Μιτάτα» μετά την πρώτη και επιτυχής εξαγωγή ζώντων ζώων στην Λιβύη έχουν και δεύτερη παραγγελία.

Οι αγοραστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένη από την ποιότητα των ζώων αλλά και την καλή συνεργασία με την «Ομάδα Παραγωγών Κτηνοτρόφων Κρήτης», για αυτό προσδοκούν την επόμενη φόρτωση στις αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τιτομιχελάκης Εμμανουήλ, πρόεδρος στα «Κρητικά Μιτάτα», δήλωσε στον ΑγροΤύπο «πρέπει να καταλάβουν οι κτηνοτρόφοι ότι η εξαγωγή ζώων έχει θετικές προοπτικές και θα πρέπει να συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια. Η εγχώρια αγορά έχει σοβαρά προβλήματα. Με την αύξηση των ζωοτροφών αναμένεται να πεθάνει ένας μεγάλος αριθμός ζώων (εκτιμώ περίπου 13.000 ζώα) από τον υποσιτισμό».

Και συνεχίζει: «αυτές τις δύσκολες εποχές οι εξαγωγές ζώων εξασφαλίζουν τα χρήματα στους παραγωγούς μας. Υπάρχει και μια προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία.

Όσον αφορά τη Λιβύη πρώτη παραγγελία ανερχόταν σε 5.500 ζώα (4.500 αρνιά και 1.000 πρόβατα) ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η δεύτερη παραγγελία. Δεν υπήρξε καμιά απώλεια ζώου κατά τη μεταφορά και έμειναν ευχαριστημένοι οι αγοραστές. Η εξόφληση έγινε άμεσα προς τους παραγωγούς».

Τα «Κρητικά Μιτάτα» ζητούν την συνδρομή όλων των παραγώγων που έχουν αρνιά - πρόβατα - κριάρια να τα δηλώσουν άμεσα για να μπορέσει να συμπληρωθεί και το δεύτερο φορτίο, έτσι ώστε να μην χαθεί αυτή η τόσο συμφέρουσα αγορά για των κτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης, αφού οι αγοραστές μετά την υλοποίηση και του δευτέρου φορτίο αποβλέπουν σε μακροχρόνια συνεργασία.

(agrotypos.gr/Σταύρος Παϊσιάδης)