Τη σύμβαση για την εκπόνηση μιας σημαντικής μελέτης, που θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της βεβαρυμμένης περιοχής, που συγκροτούν οι οικισμοί Φορτέτσας, Βασιλειών, Αγίου Βλάση, Άγιου Σύλλα και Συλλάμου του Δήμου Ηρακλείου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον εκπρόσωπο των αναδόχων, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Πρόκειται για τη «Μελέτη βελτίωσης δρόμου «Φορτέτσα – Άγιος Βλάσσης», ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 292.348,86 €., ύστερα από την έκπτωση των αναδόχων, που είναι στο 20%. Τη μελέτη χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, η ολοκλήρωσή της έχει χρονοδιάγραμμα 14 μηνών.

Σκοπός της μελέτης είναι εύρεση λύσης, ήπιας κατασκευής με προσοχή στο περιβάλλον εξασφαλίζοντας, την σύμφωνη γνώμη από το
Υπουργείο Πολιτισμού για ένα μήκος περίπου 1.500 μέτρων παρακάμπτοντας τον οικισμό της Φορτέτσας και την βελτίωση-διαπλάτυνση του εναπομείναντος τμήματος μήκους 2.100 μέτρων μέχρι την είσοδο των Βασιλείων έτσι ώστε η οδός να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά, ικανά να αντιμετωπίσουν τον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής.

Παράλληλα θα γίνουν τρείς ισόπεδοι κόμβοι με την Κνωσού, τον οικισμό της Φορτέτσας και την Ούλαφ Πάλμε, η διαμόρφωση επτά μικρότερων συμβολών που βρίσκονται κατά μήκος της υφιστάμενης οδού, καθώς και τεσσάρων προτεινόμενων διαβάσεων για την εξασφάλιση των διακοπτόμενων αγροτικών οδών από το νέο τμήμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook