Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη, στο Βερολίνο, ενώ προτίθεται να ζητήσει το ίδιο πράγμα και από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, όταν συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που σκοπεύει να επανεργοποιήσει η ΕΚΤ, ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών, προκαλεί έντονες αντιπαραθέσεις στη Φρανκφφούρτη.

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν απείλησε ανοικτά με παραίτηση εξαιτίας της αντίθεσής του στο πρόγραμμα της επαναγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, πριν πεισθεί από την γερμανική κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση του, αποκαλύπτει την Παρασκευή η εφημερίδα Bild-Zeitung.

Μία από τις αιτίες για τις οποίες η Γερμανίδα καγκελάριος ζητεί από Μαδρίτη και Ρώμη να καθυστερήσουν τα αιτήματα είναι και το γεγονός ότι θέλει να περιορίσει τις αντιδράσεις από την Bundesbank.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook