Πρόταση προς το δήμο Χανίων για να μετονομάσει την οδό 8ης Δεκεμβρίου σε οδό Κωνσταντίνου Νικηφοράκη, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή  του το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Εσύ Χανίων.

Στην επιστολή το Δ.Σ των γιατρών καλεί  τον Δήμο Χανιών, σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της γενικής συνέλευσης που αφορά την μετονομασία της οδού 8ης Δεκεμβρίου, δρόμος της κατοικίας του αειμνήστου συναδέλφου μας Κωστή Νικηφοράκη, σε Οδό Κωνσταντίνου Νικηφοράκη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:

"Έχουν περάσει πάνω από τρία χρονιά, από τότε που έφυγε από κοντά μας ο γιατρός Κωστής Νικηφορακης. Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανιών, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανιών, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Κωστής Νικηφορακης μας δίδασκε και μας ενεπνεε με τους αγώνες και τα ιδανικά του.

Το  Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών Εσύ Χανίων, με ανοικτή επιστολή σε όλους τους φορείς, καλεί τον Δήμο Χανιών, σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της γενικής συνέλευσης που αφορά την μετονομασία της οδού 8ης Δεκεμβρίου, δρόμος της κατοικίας του αειμνήστου συναδέλφου μας Κωστή Νικηφοράκη, σε Οδό Κωνσταντίνου Νικηφοράκη.

Η προσφορά του παραμένει αναντικατάστατη στην κοινωνία των Χανίων, και ο Δήμος οφείλει να τον τιμήσει,  γράφοντας το όνομα του με ανεξίτηλα γράμματα στον δρόμο που έζησε και αγωνίστηκε για τα ιδανικά αυτής της Πόλης."