Νέα σελίδα γυρίζει η Τυνησία μετά τη φυγή του προέδρου της Μπεν Άλι και ενώ προηγήθηκαν εβδομάδες αιματηρών ταραχών. Η διεθνής κοινότητα σπεύδει να αναγνωρίσει τη νέα τάξη πραγμάτων, καλώντας την προσωρινή κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Μπεν Αλί να κατευθύνεται στη Γαλλία, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του προέδρου Νικολά Σαρκοζί με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγίον.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν δίνει άδεια προσγείωσης στον έκπτωτο πρόεδρο.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι ο Μπεν Αλί θα κατευθυνθεί στο Κατάρ, όπου βρίσκεται ήδη η σύζυγός του.

Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που έχει έδρα του το Ντουμπάι, επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές για να τονίσει με τη σειρά του πως η χώρα στην οποία κατευθύνεται ο Μπεν Άλι είναι όντως το Κατάρ.

O πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και θα επαναφέρει τη σταθερότητα.

Προτού εγκαταλείψει τη χώρα του ο Μπεν Αλί είχε προκηρύξει εκλογές και απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

Επίσης, οι Αρχές είχαν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά από τις 18:00 ως τις 06:00, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

in.gr