Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «εν δυνάμει βιώσιμη τράπεζα».

 «Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει από καταστροφικές, αλλά και απόλυτα ταξικά μεροληπτικές επιλογές που από οικονομική άποψη δεν συνιστούν απάντηση απέναντι στην  ύφεση και την οικονομική κρίση», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος και συνεχίζει: «Η μεθοδευμένη, όμως, απαξίωση του ΤΤ για να ξεπουληθεί όπως-όπως, καταφέρνει να ξαφνιάσει ακόμα και τους πιο σκληραγωγημένους επικριτές αυτής της κυβέρνησης».

 Κατά την άποψη του βουλευτή Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, «το ΤΤ δεν είναι μόνο μια εν δυνάμει βιώσιμη τράπεζα, με στέρεα βάση στις καταθέσεις της, αλλά σηματοδοτεί, και μέσω των εργαζομένων της, διαφορετικές αξίες και πρακτικές εντός του τραπεζικού συστήματος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει καμία θέση στα οράματα μιας κυβέρνησης που έχει υιοθετήσει  πλήρως  όλα τα ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού. Ακόμα και αν το ΤΤ μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, για αυτήν την κυβέρνηση πρέπει να εξαφανιστεί.  Ας το θυμόμαστε αυτό την άλλη φορά που κάποιος από την κυβερνητική πλειοψηφία επικαλεστεί την ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς αναπτυξιακά εργαλεία, απλώς δεν υφίσταται».

 

protothema.gr