Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανοίγει το θέμα της αναγκαιότητας για την εξεύρεση λύσης για τους κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, που εντάχθηκαν στο PSI+, μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, αλλά και μέσω μιας σειράς Κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών που έχει σχεδιάσει με του συνεργάτες του, αιτούμενος από τον Υπουργό να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος για το ζήτημα αυτό.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Οι Έλληνες ιδιώτες, φυσικά πρόσωπα κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δημοσίου, που εντάχθηκαν στο PSI+ παρά των περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεων και μάλιστα από το βήμα της Βουλής του τότε Υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, οδηγήθηκαν στο κούρεμα των οικονομιών τους κατά 53,5% σε ονομαστική αξία και κατά 80% σε τωρινή πραγματική».

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής, «την περίοδο 2009 με αρχές του 2010 οι Υπουργοί Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ προέτρεπαν τους αποταμιευτές να συμμετέχουν στην αγορά ομολόγων ώστε να μείνουν τα χρήματα στην Ελλάδα και να είναι ασφαλέστερα από τις τότε κλυδωνιζόμενες τράπεζες (μετά την κατάρρευση της Lehman brothers), ενώ απώτερος σκοπός τους ήταν η στροφή του κράτους προς τον εσωτερικό δανεισμό γεγονός που θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη, η εξέλιξη του ζητήματος έχει αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις για τα φυσικά πρόσωπα, κατόχους ομολόγων ελληνικού δημοσίου, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κάποια βιώσιμη λύση με αποτέλεσμα οι επενδυτές να κινδυνεύουν να χάσουν τις οικονομίες τους, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να παρέμβει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για το ξεκίνημα ενός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου, μέσω του οποίου θα αναζητηθούν λύσεις και προτάσεις για το ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook