Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, αντιδρώντας στα σχέδια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Οι ένστολοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλής, όπου άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μειμαράκη. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μετέβη στα γραφεία της ΝΔ για συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ξεχωριστή συνάντηση ορίστηκε στις 16:15 το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Οι περικοπές των ετήσιων αποδοχών των ένστολων ανέρχονται από 28,74% έως 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Οι συνδικαλιστές προανήγγειλαν πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα δώσουν το «παρών» και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οπως είπαν χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε στο επίπεδο του «ενός ευρώ», ενώ αρνούνται τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια».

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποίησης όπως η λευκή απεργία, απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επιλογή και διαβεβαίωσαν πως θα είναι πρώτοι στη μάχη κατά του εγκλήματος και πως ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook