Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη για το ζήτημα «της ανακήρυξης της περιοχής της Βιάννου ως πυρόπληκτης».

Κατόπιν προγενέστερης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί, μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών, από αντιπροσωπεία θεσμικών φορέων του Νομού Ηρακλείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Υπουργός είχε δεσμευτεί για την επίσπευση των διαδικασιών και την ανακήρυξη της περιοχής ως «πυρόπληκτης» εφόσον θα παραλάμβανε το σχετικό φάκελο από την Περιφέρεια.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε τον Υπουργό σήμερα προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα, δεδομένου ότι ο o φάκελος έχει ήδη κατατεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, ο Υπουργός αφού πρωτίστως ενημέρωσε τον Βουλευτή για την εξέλιξη των διαδικασιών, του ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 3 Σεπτ. 2012, στελέχη του Υπουργείου θα παραβρεθούν στην Βιάννο για να προχωρήσουν σε αυτοψίες, όπως ορίζει ο Νόμος για αυτές τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook