Τελευταία ενημέρωση: 19:45

Αποκαθίσταται σταδιακά η βλάβη στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης που βύθισε στο σκοτάδι για περίπου δυόμιση ώρες τον Αερολιμένα με αποτέλεσμα να προκληθεί αρχικά πανικός, να αναβληθούν πτήσεις και οι επιβάτες να υποστούν ταλαιπωρία.

Στις 5 περίπου το απόγευμα στο αεροδρόμιο προκλήθηκε μπλακ – άουτ από βλάβη που σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από πτώση της τάσης, η οποία προκειμένου να αντιμετωπιστεί, τέθηκε εκτός λειτουργίας το ραντάρ, και κατά τη διάρκεια επανασύνδεσής του, κατέρρευσε όλο το σύστημα

Η κατάσταση ήταν χαοτική καθώς όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας, η επικοινωνία με τα αεροσκάφη διακόπηκε από την πρώτη στιγμή και το FIR Αθηνών ανέλαβε να συντονίσει την πορεία των αεροπλάνων και των πτήσεων τσάρτερ που κατευθύνονταν για το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, οι οποίες σημειωτέον είναι αυξημένες λόγω της ημέρας.

Περίπου στις 19:30 το απόγευμα η σοβαρή βλάβη αποκαταστάθηκε και ένα από τα δύο αεροσκάφη που είχαν ακινητοποιηθεί, λίγο πριν την αναχώρησή τους, στην πίστα του Αεροδρομίου, απογειώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σκάφος  C – 27 του στρατού που μετέφερε δύο περιστατικά από το Νοσοκομείο Ρόδου,  μια ηλικιωμένη γυναίκα διασωληνομένη, σε υπερκαπνικό κώμα και μια ακόμη γυναίκα με βαριά πνευμονία, αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή και αντί για τον Αεροδρόμιο \”Νίκος Καζαντζάκης\”  προσγειώθηκε λίγο πριν τις 19:00 στο Αεροδρόμιο Καστελίου.

Στο Αεροδρόμιο Χανίων πτήσεις τσάρτερ

Συναγερμός όμως σήμανε και στο Αεροδρόμιο Χανίων που δέχτηκε συνολικά έξι πτήσεις οι οποίες προορίζονταν να προσγειωθούν στον Αερολιμένα του Ηρακλείου.

Πρόκειται για πέντε πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία καθώς επίσης και δύο πτήσεις εσωτερικού, από Καλαμάτα και Αθήνα, ενώ και το Αεροδρόμιο Ρόδου δέχτηκε περίπου δέκα πτήσεις που κανονικά θα προσγειώνονταν στο Ηράκλειο.

Οι επιβάτες των πτήσεων αυτών θα υποστούν νέα ταλαιπωρία καθώς θα πρέπει να μεταβούν στο Ηράκλειο ενώ αρκετοί από αυτούς είναι τουρίστες που έχουν έρθει με group στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook