Μακροσκελές και ιδιαίτερα κολακευτικό αφιέρωμα για το Ρέθυμνο και τις επιλογές που προσφέρει σε επίδοξους επισκέπτες για αγροτουρισμό, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο γαλ-λικό περιοδικό οικοτουρισμού «ECOtourism Magazine», αποτέλεσμα της φιλοξενίας Γάλ-λων δημοσιογράφων από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι του εν λόγω περιοδικού μαζί με συναδέλφους τους από άλλα έντυπα καθώς και τη διευθύντρια της αεροπορικής εταιρίας «TRANSAVIA» (θυγατρική της AIR FRANCE και KLM), φιλοξενήθηκαν στην Κρήτη 11 – 15 Ιουνίου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Το ταξίδι των Γάλλων δημοσιογράφων, που αρθρογραφούν σε έντυπα οικολογικού και εναλλακτικού τουρισμού, οργανώθηκε μετά από συνεργασία του Γραφείου Γαλλίας του ΕΟΤ και της αεροπορικής εταιρίας «TRANSAVIA» και είχε ως θέμα την άγνωστη Κρήτη, ενώ περιελάμβανε την περιήγησή τους σε αξιοθέατα και μνημεία της πόλης αλλά και της ενδοχώρας.

Το μακροσκελές άρθρο μαζί με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό (90 φωτογραφίες) φιλοξε-νείται και στην ιστοσελίδα του περιοδικού http://www.ecotourisme-magazine.com/ecotourisme-et-regime-cretois/