Σημαντικές επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού και των ακινήτων στην Κέρκυρα προωθούν ρωσικές επιχειρήσεις, καθώς αναπτύσσεται η συνεργασία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με επιμελητηριακές οργανώσεις ρωσικών και ελληνορωσικών συμφερόντων.

Ενώ την Παρασκευή 19 Μαρτίου πραγματοποιείται στην πόλη της Κέρκυρας ελληνορωσική ημερίδα με θέμα τα πλεονεκτήματα της κερκυραϊκής κτηματαγοράς, με πρωτοβουλία του τοπικού Επιμελητηρίου και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μεσιτικών γραφείων της Ρωσίας και την Ομοσπονδία Κτηματομεσιτών Ελλάδας, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η οριστικοποίηση της εξαγοράς σημαντικής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού από ρωσικό επιχειρηματικό όμιλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνουν τοπικοί επιμελητηριακοί παράγοντες, ήδη έχει υπογραφεί σχετικό προσύμφωνο.

«Το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κέρκυρα βαίνει συνεχώς αυξανόμενο», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νησιού Γιώργος Χονδρογιάννης, προσθέτοντας: «Η ημερίδα που πραγματοποιούμε στις 19 Μαρτίου, με θέμα την κτηματαγορά του νησιού, είναι απόρροια αυτού του ενδιαφέροντος και του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, καθώς και των επαφών που έχουμε αναπτύξει με τη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα για την προώθηση των εμπορικών, των τουριστικών και των επενδυτικών σχέσεων».

Η ημερίδα -αξίζει να σημειωθεί- τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα. «Η Κέρκυρα είναι η δεύτερη επιλογή των Ρώσων για επενδύσεις στον κτηματομεσιτικό τομέα στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook