Με ένα χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της από την Βασιλική Δρακουλάκη αλλά και πολλές εμπειρίες για τους υπόλοιπους αθλητές γύρισε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων.

 

Η Βασιλική Δρακουλάκη ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χανιώτικης αποστολής αφού έφερε την διάκριση για την Α.Λ.Ξ.Χ. με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η Δρακουλάκη επιβεβαίωσε έτσι για ακόμα μια φορά την κλάση της και κατάφερε να πετύχει την σημαντική διάκριση ανεβαίνοτας στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών.

 

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με τέσσερις αθλητές στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Ανδρών , τρεις αθλήτριες στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων Γυναικών και μία αθλήτρια στο Ξίφος Ασκήσεως νέων Γυναικών.

 

Στο Ξίφος Μονομαχίας Νέων  όλοι οι Χανιώτες αθλητές που αγωνίστηκαν προερχόταν από την ομάδα Εφήβων της Α.Λ.Ξ.Χανίων. Οι Ματθαίος Στιούκης και Ευάγγελος Νταουντάκης κατέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο ατομικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων καθώς είχαν μπει στη δεκαεξάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων και πλαισιώθηκαν στο ομαδικό από τους Ιωάννη Στιούκη και Χαράλαμπο Ανδρεάκη. Ο Στιούκης Ματθαίος κατέλαβε τελικά την  27η και ο Νταουντάκης την 28η θέση καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν από τη φάση των ομίλων αλλά αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

 

 

Την Κυριακή στο ομαδικό τα αγόρια της Α.Λ.Ξ.Χ. απέκλεισαν τη Μακεδονική Λέσχη με 45 – 37 για μια θέση στην οκτάδα. Στη συνέχεια έχασαν τη θέση στην τετράδα από την ομάδα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, που κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση,  με 45 – 17 και παρέμειναν τελικά στην όγδοη θέση.

 

 Στο ατομικό του Ξίφους μονομαχίας Νέων Γυναικών αγωνίστηκαν η πολύπειρη Βασιλική Δρακουλάκη και η Χριστίνα Ανδρινοπούλου. Στο ομαδικό την τριάδα συμπλήρωσε η έφηβη Κατερίνα Φιωτοδημητράκη. Η Δρακουλάκη παρά τις λίγες προπονήσεις της φετινής χρονιάς  λόγω προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την κλάση της  και κατέκτησε την Τρίτη Πανελλήνια νίκη και το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας τη θέση στον τελικό από την Άννα – Λαλύν Κουτσούκου του Οδυσσέα Χαλανδρίου που κατετάγη δεύτερη. Η Ανδρινοπούλου αφού πέρασε τη φάση των ομίλων έχασε στο πρώτο νοκ-άουτ τη θέση στη δεκαεξάδα και περιορίστηκε στη 18η θέση.

 

Την ίδια μέρα επίσης στο ομαδικό τα κορίτσια της Α.Λ.Ξ. Χανιων ξεκίνησαν από τη 5η θέση και έχασαν την πρόκριση στην τετράδα από την ομάδα του Πανελληνίου με 45 – 29  παραμένοντας πέμπτες.

 

 Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών η Ελευθερία Λιονάκη δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων και κατέλαβε την 22η θέση.

 

 Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων  κατάφερε να πάρει 48 βαθμούς από τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών και μαζί με τους βαθμούς από το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων να ανεβάσει τη φετινή συγκομιδή στους 113 βαθμούς. Αποδεικνύει έτσι περίτρανα τη σοβαρή δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στο άθλημα της ξιφασκιας στα Χανιά.

 

Την ομάδα συνόδεψαν ο Προπονητής του Ξίφους Μονομαχίας και Φλωρινιώτης στην καταγωγή κ. Μιχ. Κωνσταντινόπουλος και ο Έφορος της ομάδας κ. Λεωνίδας Χατζηδάκης.

 

 Η δήλωση του προέδρου Ιπ. Μανουδάκη

 

Για την θετική παρουσία της Α.Λ.Ξ. Χανίων μίλησε ο πρόεδρος της Ιπποκράτης Μανουδάκης στο flashnews.gr :

 

«Ήταν από τις πιο αξιόλογες παρουσίες αυτή από τότε που ιδρύθηκε η Λέσχη. Η Βασιλική Δρακουλάκη που ούτως ή άλλως είναι μέλος της Εθνικής ομάδας παρά τις λίγες προπονήσεις που έκανε, γιατί δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις, πήγε καταπληκτικά.

 

Πήραμε το χάλκινο μετάλλιο, πράγμα που μας ανεβάζει σημαντικά στην βαθμολογία συλλόγων της Ε.Ο. Ξιφασκίας.

 

Εμείς συνεχίζουμε παρά την κρίση, να στηρίζουμε το άθλημα, να συμμετέχουμε σε αγώνες και να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε τον κόσμο στο χώρο του αθλητισμού».

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook