Την τεράστια σημασία που διαδραματίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας στην πληροφόρηση των πολιτών και στην ανάδειξη των προβλημάτων και των ευκαιριών ανάπτυξης, επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Γιώργος Πεταλωτής στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών διημερίδας στα Χανιά.

Πρόκειται για την διημερίδα που διοργανώνει στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου ο κ.υφυπουργός με στόχο την διαμόρφωση θέσεων και απόψεων αναφορικά με την λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΜΕ της Περιφέρειας και εν όψει της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο κ.Πεταλωτής στην ομιλία του επεσήμανε πως τα Περιφερειακά ΜΜΕ έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο καθώς είναι αυτά που διαμορφώνουν την ατζέντα στην Περιφέρεια της χώρας.

Τόνισε πως λόγω της κρίσης «ως κοινωνία αναθεωρούμε ιδέες και αξίες που τις θεωρούσαμε ως δόγματα και αυτό περνά και στον Τύπο». Όπως είπε χαρακτηριστικά και στα ΜΜΕ πρέπει να αναθεωρηθούν αρκετά πράγματα, ειδικά όταν οι νέες τεχνολογίες έχουν φέρει αλλαγές στην δομή και στην λειτουργία και των Περιφερειακών ΜΜΕ.

Μάλιστα έκανε και ειδική αναφορά στα διαδικτυακά ΜΜΕ επισημαίνοντας πως «διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην ενημέρωση , σε ένα πλέον αναβαθμισμένο , τεχνολογικά και μορφωτικά, αναγνωστικό κοινό».

Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας παρευρέθησαν και ο Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης κ.Γιώργος Πετρουλάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Μ.Όθωνας, οι βουλευτές Ευτ.Δαμιανάκης, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι των Ενώσεων Ιδιοκτητών και Συντακτών καθώς επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook