Κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί μετά το «ναυάγιο» των επαφών με το υπουργείο Υγείας για το άνοιγμα των επαγγέλματός τους.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας των φαρμακοποιών θα είναι διαρκείας.

Ο ίδιος είπε ότι πιθανότερη μέρα για να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις είναι η Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι και το κοινό να εφοδιαστούν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Στον Πειραιά, ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία της περιοχής την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

Οι τελικές ρυθμίσεις στις οποίες καταλήγει η κυβέρνηση, έπειτα και από τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιλαμβάνουν απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη. Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε θέματα που ουδέποτε τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου, όπως το άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

ιn.gr