Κάνοντας λόγο για “πενταετή αδράνεια” των κυβερνήσεων Καραμανλή που οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκωπίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Γιώργος Πεταλωτής σε δηλώσεις του από τα Χανιά υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα με το email που προέβλεπε την χρεοκοπία της χώρας στις 25 Μαρτίου και το οποίο φαίνεται ότι συνέταξε και προώθησε ένας Χανιώτης τορναδόρος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “όποιος απεργάζεται τέτοιες ενέργειες που σπέρνουν τον πανικό εγκληματεί εις βάρος της χώρας”.

Ο κ.Πεταλωτής που ήρθε στα Χανιά για την διημερίδα που διοργανώνει για τον Περιφερειακό Τύπο, το πρωί της Παρασκευής συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο Χανίων κ.Μανώλη Σκουλάκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο και στις δύο συναντήσεις το θέμα που κυριάρχησε ήταν τα προβλήματα στην εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Μάλιστα ο κ.Σκουλάκης έθεσε στον κ. Πεταλωτή το θέμα της εξεύρεσης θεσμικού τρόπου μετατάξεων στους Δήμους εξειδικευμένων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της επαναφοράς του ελέγχου των αποφάσεων των Δήμων στην έδρα του κάθε Νομού με τη σύσταση αυτοτελών υπηρεσιακών μονάδων, της δρομολόγησης οριστικής λύσης στο ζήτημα της καθαριότητας στους Δήμους, καθώς και της καθυστερημένης ενημέρωσης από πλευράς Υπουργείου σε μια σειρά ζητήματα όπως π.χ. οι συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων των ΟΤΑ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα εξεταστούν όλα τα προβλήματα, όπως αυτά διατυπώθηκαν από τον κ. Σκουλάκη και τους συνεργάτες του.
Εν συνεχεία, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος Χανίων, χαρακτήρισε «σύντομη αλλά ουσιαστική» τη συνάντηση με τον κ. Πεταλωτή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα φέρει αποτελέσματα όσον αφορά στην προώθηση των ζητημάτων που ετέθησαν».

Από την πλευρά του ο κ. Πεταλωτής, εξήρε την κοινοβουλευτική διαδρομή του Δημάρχου Χανίων, ενώ καταλήγοντας, επεσήμανε: «Το πάρτι που γινόταν επί χρόνια και έφτασε σε αυτήν την κατάσταση τη χώρα, σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό έχει τελειώσει. Έστω και εν μέσω κρίσης, αντιλαμβανόμαστε πλέον πού βρισκόμαστε και πού πρέπει να πάμε. Βάζουμε στόχους, έχουμε σχέδιο. Αυτό το σχέδιο υπάρχει στον Δήμο Χανίων. Παίρνουμε μαζί μας την ανησυχία που εκφράστηκε και τα προβλήματα τα οποία διατυπώθηκαν όσον αφορά στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» και είναι σαφής η δέσμευσή μας για αποτελεσματικότερη δουλειά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook