Δεν έχουν μείνει, φαίνεται, πολλά σημεία επαφής και διαλόγου, ανάμεσα στους Φαρμακοποιούς και το Υπουργείο Υγείας, για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, αφού ο κλάδος ξεκινά απεργιακές κινητοποιήσεις, την προσεχή Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Δευτέρα, θα συγκληθεί το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, για να συζητήσει τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων Τάσος Βάμβουκας:

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο, να κλείσουν τα φαρμακεία όλης της χώρας, και να μείνουν ανοικτά μόνο τα εφημερεύοντα.

Κάποια οικονομικά συμφέροντα, εδώ και πολλά χρόνια, προσπαθούν να \”δώσουν\” την εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων σε αλυσίδες πολυεθνικών συμφερόντων».

Ταυτόχρονα και μετά το αδιέξοδο των συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας για το \”άνοιγμα\” του επαγγέλματος και οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Η Διοίκηση του Συλλόγου συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα έκτακτη γενική συνέλευση προκειμμένου όπως αναφέρει να αποφασίσουν για τον τρόπο αντίδρασης στα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου

Ο υπουργός διευκρίνησε στους φαρμακοποιούς ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει άλλο για αυτό το θέμα. «Τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης, που εξέφρασα ο ίδιος στην αίθουσα αυτή» είπε ο κ. Λοβέρδος στη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά στις 17 και 18 Ιανουαρίου, καθώς οι φαρμακοποιοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, μετά την οριστική ρήξη τους με το υπουργείο Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τις προωθούμενες ρυθμίσεις σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Από τη Δευτέρα, οι περισσότεροι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προβούν, ενώ ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε ότι όλα τα φαρμακεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου.

«Κόκκινη γραμμή» για τους φαρμακοποιούς αποτελεί η μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου και το ελεύθερο ωράριο, ζητήματα για τα οποία υπήρξε πλήρης διαφωνία με τον υπουργό Υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook