To Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 11.30΄στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) και σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα σε έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ποιητές, τον Μιχάλη Γκανά

Με λίγο φως στους ώμους [Διάρκεια: 52΄]
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Oι μεταπολεμικές περιπέτειες του τόπου θα αφήσουν βαθιά τα ίχνη τους στη ζωή και το έργο του ποιητή Μιχάλη Γκανά. Ηπειρώτης στην καταγωγή -από ένα χωριό στα σύνορα με την Αλβανία- θα βρεθεί μικρό παιδάκι στο κέντρο των εμφύλιων συγκρούσεων για να καταλήξει για έξι χρόνια στις λαϊκές δημοκρατίες της εποχής. Επιστρέφει για λίγο στο χωριό και μετά πάλι εσωτερικός μετανάστης στην Αθήνα, για σπουδές και βιοπορισμό. Αργότερα, το 1978, αυτά τα δύο σημαδιακά ‘ταξίδια’ θα αποτυπωθούν στην ποιητική συλλογή «Ακάθιστος δείπνος» και στο πεζό «Μητριά πατρίδα» αποσπάσματα του οποίου προδημοσίευσε, την ίδια χρονιά, στην περιοδική έκδοση «Χρονικό». Παράλληλα η Αθήνα -η νέα πατρίδα- ιχνογραφεί αργά αλλά σταθερά τα δικά της σημάδια στη ζωή και το έργο του Μιχάλη Γκανά.

H ταινία προβλήθηκε στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας όπου τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο και το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας.
Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη
Tο ωράριο του ΙΜΚ για τον Μάρτιο 2011 έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Δευτέρα – Σάββατο: 9.00 – 15.30, Κυριακή: κλειστό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook