Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οπαδοί του προέδρου της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ,  άνοιξαν πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Σαναά .

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  οπαδοί του καθεστώτος περικύκλωσαν τους χιλίαδες διαδηλωτές στην πλατεία του Πανεπιστημίου και  άνοιξαν πυρ από στέγες σπιτιών .   Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γκρεμίσουν οδοφράγματα που είχαν στήσει οι οπαδοί του Σάλεχ .

Η αστυνομία με δακρυγόνα αλλά και πραγματικά πυρά προσπάθησε να διλύσει τους διαδηλωτές, κάνοντας την Πλάτεία Πανεπιστημίου να μοιάζει με αληθινό πεδίο μάχης και την αντιπολίτευση να κατηγορεί το καθεστώς ότι διέπραξε \”σφαγή\”. 

Από τις δίαιες συγκρούσεις έχασαν την ζωή του πάνω από 30 διαδηλωτές ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.  \”Οι περισσότεροι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες στο κεφάλι, το λαιμό και το στήθος\”, δήλωσαν ιατρικές πηγές του νοσοκομείου της πόλεις. 

Στην πλατεία του Πανεπιστημίου, από τις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την αποχώρηση του Σάλεχ.

\"\"


real

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook