Στον αέρα τινάζει το πρόγραμμα \”Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη\” έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των προτεινόμενων έργων στην χρηματοδότηση λόγω περιορισμένων κονδυλίων.

Το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που έφτασε στα γραφεία του κ. Στ. Αρναουτάκη και του κ. Αθ. Καρούντζου, κάνει λόγο για περικοπές στο ύψος των αρχικών διαθέσιμων πόρων που είχαν προβλεφτεί στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η Περιφέρεια της Κρήτης καλείται να αποστείλει νέες προτάσεις για έργα που επιθυμεί να ενταχθούν στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και οι αρμόδιες υπηρεσίες να αποστείλουν αναλυτικές εκθέσεις στο Υπουργείο, με τις αναθεωρημένες προτάσεις τους

Ο κ. Καρούντζος δήλωσε στο Flashnews.gr \”ότι είναι μια άκρως δυσάρεστη εξέλιξη που έγινε λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Το αργότερο μέχρι την ερχομένη Τρίτη καλούνται όλοι οι Δήμοι να καταθέσουν εκ νέου τις προτάσεις τους\”.

Διευκρινιστικές εξηγήσεις για το θέμα έδωσε στο flashnews.gr και ο Αιρετός Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι \”άδικα ξέσπασε τόσος θόρυβος αφού μέχρι και το τέλος του χρόνου (31-12-2011) έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα ύψους 34εκατ. ευρώ.

Για το συνολικό πενταετές πρόγραμμα θα πιέσουμε, τα υπό ένταξη έργα να φτάσουν τα 120εκ. ευρώ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook